
ארגון הבריאות העולמי (WHO) הודיע לאפוק טיימס כי הוא לא תיעד אף מקרי מוות מגרסה Omicron של נגיף הקורונה. גם המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) שלח דו”ח על גרסת Omicron בארצות הברית, לפי הדו”ח מה-1 עד ה-8 בדצמבר לא היו מקרי מוות מתועדים מאומיקרון במהלך אותה תקופה .
עדכון אפידמיולוגי מהשבוע האחרון של ארגון הבריאות העולמי הראה שכל 212 מקרי אומיקרון שתועדו בשמונה עשרה מדינות באיחוד האירופי (EU) היו קלים או א-סימפטומטיים. אומיקרון זוהה גם בארצות הברית, תחילה בקליפורניה ואחר כך בקולורדו, ניו יורק, מרילנד, יוטה ומדינות רבות אחרות. החולה האמריקאי הראשון עם הגרסה זוהה בסן פרנסיסקו, ונבדק חיובי ל-COVID-19 ב-29 בנובמבר לאחר שחזר מטיול בדרום אפריקה ב-22 בנובמבר. עם זאת, מחלקת בריאות הציבור של קליפורניה אישרה ללוס אנג’לס טיימס שהגרסה הייתה קיימת בביוב כבר ב-25 בנובמבר.

הגרסה הידועה במקור בשם B.1.1.529, עלתה לראשונה לכותרות בינלאומיות ביום שישי השחור, 26 בנובמבר, זמן קצר לאחר שהגרסה זוהתה לראשונה בדרום אפריקה. באותו יום, ארגון הבריאות העולמי קרא לאומיקרון B.1.1.529 ותייג אותו כ”וריאנט מדאיג”. יומיים לאחר מכן בתדרוך עיתונאים נאמר שהזן עלול להוות בסיכון “גבוה מאוד”, תוך ציון מספר רב של מוטציות . ד”ר אנג’ליק קוטזי, יו”ר האיגוד הרפואי בדרום אפריקה ואחד הרופאים הראשונים שטיפלו בחולים עם אומיקרון, טענה בעקביות שאומיקרון הוא גרסה קלה.
” שום דבר שראיתי לגבי הגרסה החדשה הזו מצדיק את הפעולה הקיצונית שממשלת בריטניה נקטה בתגובה לה “, כתב ד”ר אנג’ליקה קורטז.
ב”פעולה קיצונית”, התכוון ד”ר קוטזי ל”הגבלות נסיעה כבדות על טיסות מרחבי דרום אפריקה, כמו גם הטלת כללים מחמירים יותר בבית על חבישת מסכות, קנסות והארכת הסגר . עוד אומר ד”ר קורטז : “לא ידוע לנו על אף אחד שהיה מאושפז או חולה קשה עם גרסת האומיקרון כאן בדרום אפריקה, תסמיני האומקריון היו קלים בחולים מחוסנים והן בחולים לא מחוסנים ”
בתחילתו של כל גל, ילדים ואנשים צעירים יותר הם הראשונים להידבק . ככל שהגל מתקדם קשישים, אנשים עם מחלות רקע מתחילים להידבק. כשזה יקרה נדע בדיוק כמה מקרים חמורים יש.
מקור הכתבה אפוק טיים