מסעות ההפחדה והאיומים של בכירי משרד הבריאות להחיל חיסונים נוחלים כישלון חרוץ. מניתוח שערך “חדשות זמן אמת” עולה: ההורים מצביעים ברגליים. עד כה חוסנו רק כ-6% מילדי הגן ובתי הספר היסודיים, וכרבע מיליון ילדים בני 12-15 לא התחסנו כלל. כ-300 אלף בני נוער וחיילים לא קיבלו את הבוסטר ואיבדו את התו הירוק, וגם בקרב בני 20-29, כרבע מיליון לא קיבלו את הבוסטר ואיבדו את התו הירוק
אחרי פרויקטור הקורונה פרופ’ סלמן זרקא, שהכריז ש”צריך לשקול לחייב חיסונים נגד קורונה בישראל”, גם מנכ”ל המשרד נחמן אש אומר הבוקר (ראשון) בראיון ברדיו 103FM “יכולים להגיע למצב שיהיה צורך בחובת חיסונים”. אש אומנם הבהיר כי כרגע אין עדיין מקום לשקול חובת חיסונים, אך לא שלל את הצעד בהמשך.
כדאי להבין על איזה רקע נאמרים הדברים. בניגוד לציפיות משרד הבריאות, מתברר שמבצע חיסון הילדים בני 5-11, שנכנס לשבוע השלישי שלו, מקרטע. עד כה חוסנו רק כ-6% מתוך 1.2 מיליון ילדי גן חובה ובתי הספר היסודיים, ונראה שקמפיין ההפחדות של המשרד, בהובלת רופאים בכירים, נוחל כישלון חרוץ. מדובר בכ-80,000 ילדים שהוריהם בחרו לחסנם עד כה.
בקרב הילדים בני 12-15, קמפיין חיסון הבוסטר אמור להתחיל השבוע. מבצע החיסון בקבוצת גילאים זו החל ב-6 ביוני, בסמיכות להשבעת הממשלה, וכעת חלפה חצי שנה ואמורים להתחיל בבוסטר. לפי ניתוח “חדשות זמן-אמת”, חיסון בני ה-12-15 הוא בעצם זה שהחל את מהלך הגל הרביעי, “גל הדלתא”, ובמהלך התקופה חלה עליה של כ-30% בתמותת ילדים (בכל הגילאים) לעומת התקופה המקבילה אשתקד. עד כה, כ-60% מבין 600 אלף בני הנוער בחטיבות הביניים קיבלו מנה ראשונה של החיסון, ו-48% בלבד חוסנו באופן מלא. מדובר בכרבע מיליון ילדים שלא התחסנו כלל. אף על פי כן, נתוני התחלואה כרגע נמוכים ביותר.

גם בקרב 600 אלף בני ה-16-19 – בהם תלמידי תיכון וחיילים צעירים, קמפיין חיסוני הבוסטר נחל כישלון חרוץ. למרות שיעורי התחסנות נאים של 75% במנה השנייה ו-88% במנה הראשונה, רק 35% באו להתחסן במנה השלישית. מדובר במחצית מבני הנוער שלא הגיעו לקבל את הבוסטר – כ-300 אלף ילדים וחיילים שרובם כבר איבדו את התו הירוק.
קמפיין הבוסטר נכשל גם בקרב כמיליון בני 20-29. זאת, למרות כפיית החיסונים המסיבית בצה”ל. 75% התחסנו במנה שנייה, ובסמיכות נצפתה עלייה בתמותת צעירים של כ-12% לעומת השנים האחרונות. אולי בשל תופעות הלוואי רק כ-50% מבני ה-20-29 הגיעו לקבל את הבוסטר. מדובר בכ-250 אלף צעירים שאיבדו את התו הירוק, ולמרות זאת מעדיפים שלא להתחסן.
כעת משרד הבריאות נמצא בצומת דרכים. ההתעלמות מתופעות הלוואי, היעדר השקיפות, מסעות ההפחדה הטוענים שהקורונה מסוכנת לילדים וצעירים למרות שהנתונים אינם תומכים בכך, וחוסר האמון של חלקים נרחבים מהציבור בבכירי משרד הבריאות נותנים את אותותיהם. האם ההצבעה של הציבור ברגליים תוביל לשינוי במדיניות משרד הבריאות, והמשרד יכיר סוף סוף בעובדה שגלי התחלואה יורדים גם בהיעדר התחסנות של צעירים, או שהממשלה תמשיך לנקוט בקו ההפחדה, תחזק את אגרופה ותגביר את שלילת הזכויות של האזרחים? נצטרך להמתין ולהיווכח.
כתבה של חדשות זמן אמת , כותב יריב המר