נכון להיום רק 14% מהילדים ניגשו לחיסון ראשון, למרות חודש שלם של לחץ והפחדות רק 5% חזרו לחיסון שני ( כמובן דממה בתקשורת ), זה כמובן נתון מעודד אבל אנחנו מבינים שהממשלה תמשיך ללחוץ בכל הכוח כדי להתיש את ההורים ואת הילדים עם זומים, בדיקות , בידודים , תעמולה , חיסונים בבתי ספר, עיר אדומה ….
אנחנו ממקבלים פניות/ שאלות מהורים רבים ( רובם מחוסנים כולל בוסטר ) הם לא מוכנים בשום פנים ואופן לחסן את ילדיהם , שאנחנו שואלים למה ילדים לא ואתם כן ? הם מנסים להסביר את ההחלטה בעזרת כלים רציונלים כדי לנסות להתמודד עם דיסוננס קוגנדטיב . אתם הורים מבקשים להיות אנונימיים ואנחנו רק נגיד לכם שביניהם יש רופאים , אנשי תקשורת , מנהלים, מורים , מהנדסים ואפילו אמא אחת שמנהלת מתחמי בדיקות קורונה . חשוב לנו לספר לכם את זה כי משהו נסדק אצל אתם מאות אלפי הורים ואנחנו בספק רב שהם ימשיכו לשתף פעולה עם הניסוי בפעם הרביעית .
רוצים לספר לנו את הסיפור שלכם ? אנחנו כאן כדי להקשיב בלי לשפוט בצורה אנונימית . לינק לטלגרם האדום
מתחמי חיסונים ריקים
מנכ”לית קופת חולים כללית, רות רלבג – מתוך ישיבת וועדת הבריאות של הכנסת 20.12.21:
אנחנו ממלאים הנחיות מאוד מאוד ברורות, מאוד מפורטות ומבצעים כל מה שנדרש מאיתנו. בניגוד לארבעת הגלים הקודמים, הדבר הכי בולט שיש פחות היענות של האוכלוסיה, למרות מאמצים גדולים שאנחנו עושים. ומה שעשינו ב- 4 גלים רק התמחינו יותר טוב, ואנחנו לא מצליחים לקבל את ה- compliance
[משום מה את המילה “ציות” היא העדיפה להגיד באנגלית, אולי זה נשמע יותר טוב?]
שהיינו מצפים לקבל גם בסיבוב הנוכחי. אין לנו הסברים. רופאי הילדים עושים עבודת ענק כדי לנסות לשכנע את ההורים על הבטיחות של החיסון ועדיין המספרים נמוכים. בשבוע האחרון יש הכפלה אבל היא עדיין מאוד נמוכה. בכללית ביצעו אתמול כ- 9500 חיסונים. בנקודת השפל היינו ב- 3000 עם 162 מתחמי חיסון. יש לפעמים יותר עובדים ממתחסנים. צריך להבין מה קורה בהקשר הזה וזה מאוד קשה. זה מאוד קשה גם לצוותים. תיארה פה חברת הכנסת קודם, שהיא הגיעה והם ישבו והמתינו למחוסנים שלא מגיעים. אז משהו בהקשר הזה הוא אתגר שכולנו צריכים להצליח לפצח. יצאנו אתמול לקמפיין של 1 על 1 ותשומת הלב שאנו נותנים, החלטנו שילדים בני 5-11 מקבלים רק ע”י אחיות ולא פרמדיקים או אחרים שרשאים לחסן וזה מלווה במעטפת מאוד גדולה כדי לטפל בשאלות הורים, בחרדות וחששות וכמובן בכל ההתאמה הנדרשת. אנחנו מסוגלים לחסן כמעט 100,000 איש ביום, מתחסנים היום רק 9000 ב- 162 מתחמים.