מעט מאוד חולים מתחת לגיל 60 מתו אך ורק מהנגיף מאז האביב האחרון, אומר מומחה בכיר בסוכנות הבריאות הפיני
קוביד-19 לא היה סיבת המוות בפועל של עד 40 אחוז מהמתים המיוחסים למחלה בפינלנד כך נאמ על ידי סירקה גובלר מומחית ראשית במכון הפיני לבריאות ורווחה (THL). כתוצאה מכך, הם לא מגיעים לנתונים הרשמיים של פינלנד סטטיסטיקה כמו מקרי מוות מנגיף הקורונה.
היחידה של גובלר בוחנת את כל תעודות הפטירה הפיניות לפני שהן מועברות ללשכת הסטטיסטיקה של המדינה. היחידה מתמקדת בתעודות פטירה הקשורות לקורונה כאשר הרופא המטפל רשם את קוביד כגורם המוות העיקרי או התורם. מספר מקרי מוות הקשורים לקוביד עמד ביום שלישי על 6,407 – אך נתון זה כולל את כל מקרי המוות שהתרחשו תוך 30 יום מבדיקת נגיף קורונה חיובית. לדברי גובלר, בכמעט 4,000 מהמקרים הללו, קוביד רשום כגורם המוות העיקרי או המיידי. בכמעט 1,600 מקרים, נגיף הקורונה מופיע כגורם תורם.
בכ-900 מקרים שנרשמו תחילה כמקרי מוות הקשורים לקוביד, תעודות הפטירה בפועל אינן מכילות כל אינדיקציה להידבקות בנגיף הקורונה.
נתונים שיגיעו בסופו של דבר כחלק מהשוואות בינלאומיות עשויים לכלול למשל מקרים שבהם מטופל עבר התקף לב חמור לפני או אחרי שנדבק בקורונה ובסופו של דבר מת עקב אי ספיקת לב. המחלה הנלווית לקוביד עשויה להיות קלה מאוד, ולכן אינה רשומה כגורם המוות.
בשלבים המוקדמים של המגיפה, המדד המבוסס על מסגרת הזמן של 30 יום היה שימושי יותר, לדברי גובלר. גם אז, היו יחסית מעט תוצאות שווא.
הגיל הממוצע של מקרי מוות מקוביד זוחל כלפי מעלה ,הגיל החציוני של אלו שמתו לאחר בדיקות חיוביות לקורונה עלה מאז האביב האחרון מ-84 ל-85. הגיל החציוני לגברים הוא 81, בעוד שלנשים הוא 87.
"רוב מקרי המוות מתרחשים כעת ממש בסוף מחזור החיים הטבעי", אמר גובלר.
"אפשר לספור על אצבעות יד אחת את מספר החולים מתחת לגיל 60 שמתו אך ורק מקוביד מאז מרץ האחרון"