התוכנית הממשלתית של המדינה לבידוד והסגר מנוהלים על ידי MIQ, שבמהלך המגיפה הופעלה על ידי שמירה ידנית של רישומים עוברת כעת לכלי תוכנה מתוצרת JNCTN אשר ישמשו כאימות מזהה דיגיטלי עבור צוות MIQ.
החשיבות של המעבר לארנק מזהה דיגיטלי בולט במיוחד מכיוון ש-MIQ היה אחד המרכיבים המרכזיים בהתמודדות הנוקשה והרדיקלית של ניו זילנד עם קוביד. לא רק זה, אלא שהגישה לבעיה באה לידי ביטוי במבצע מאסיבי במהלך המגיפה שכללה יותר מ-14,000 אנשים ו-650 ארגונים בהפעלת מתקני בידוד MIQ (MIQFs).
הסוכנות הממשלתית שמאחורי MIQ, המשרד לחדשנות ותעסוקה עסקית (MBIE), הייתה אחראית לוודא שעובדי הגבול של MIQ יתחברו בכל עת וכעת שוב מוזכרת "נוחות" כסיבה מרכזית לעבור לתעודות זהות דיגיטליות. על פי הדיווחים אותם עובדים נאלצו לעבור שגרה "ידנית" של הוכחת תעודת זהות והמצב הבריאותי שלהם. התירוץ המרכזי להחדיר תעודת זהות דיגיטלית היא שהדרך הקודמת גוזלת זמן.
כניסתו של הארנק הדיגיטלי תלוי בשירות הענן Azure של מיקרוסופט ומסופק על ידי JNCTN, שלדבריו מדובר בפלטפורמת SaaS מובילה המאפשרת הנפקה וניהול של אישורים בזמן אמת. חיסכון בכסף מצוטט כיתרון אחד מכל זה אבל רק כ"תחזית" – פריסת JNCTN אמורה לחסוך לממשלת ניו זילנד 6 מיליון דולר בשנה על ידי קיצוץ בזמן ומשאבים.
כל זה יוצר פתרון לבעיית בידודים ובדיקות שהמדינה עצמה יצאה באופן מאוד אגרסיבי בני זילנד .