265,500 לוחמי צבא רוסיה, במרחק נגיעה מפלישה צבאית לאוקראינה

“ישנם 122,000 לוחמים רוסיים הפרוסים במרחק של 200 ק”מ לגבולות אוקראינה, כמו גם 143,500 נוספים במרחק של 400 ק”מ. כולם מחכים”.

 

אתמול נטען על ידי רוסיה כי ארה”ב מייבאת מכלים צבאיים לאוקראינה שמכילים נשק כימי. כמו כן, דמיטרי קיסליוב שידוע כדובר של פוטין, הצהיר כי רוסיה מציבה ‘אקדח לראשה של אמריקה’
ושאם כוחות נאט”ו לא ייסוגו “כולם יהפכו לאפר רדיואקטיבי”. בעוד שרוסיה משתמשת באיומים לא מבוססים ומגבירה את מאמצי ה”פרופגנדה” שלה באמצעי התקשורת, אוקראינה נערכת לקראת כיבוש של המדינה.
בימים האחרונים, עולים תיעודים מהרשת של פעולות ביצור מסיבי של הנתיבים המאיימים על גבולה של אוקראינה, תעלות נגד טנקים, מכשולים ועוד. כל זאת כהכנה להגנה מפני טנקים רוסיים שעשויים להגיע בהמשך

 

נאט”ו מגיבה היום (רביעי) בפעולה צבאית קונקרטית ראשונה, ולמעשה הגבירה את המוכנות המבצעית של כוח התגובה שלה, בן ה-40,000 לוחמים בתגובה לפעולות רוסיה.
נוסף לזאת, כוחות צבא אוקראינים ערכו תרגילי לחימה עם טילי נ”ט מתוצרת ארה”ב בקו העימות במזרח אוקראינה, כאשר המתיחות גואה עם רוסיה, כך לפי ערוץ הטלוויזיה האוקראיני Dom.

ישנם אותות רבים שרוסיה שלחה לאחרונה שגורמים להאמין שהפלישה לאוקראינה היא כמעט בטוחה, כמו גם מספר לא מבוטל של סיבות לכך שזה הנתיב המועדף על פוטין.

ההתגייסות וההצטברות הצבאית בגבולות אוקראינה (בצפון, מזרח ודרום בחצי האי קרים), שונה מבחינה איכותית וכמותית מהעבר.
75% מסך הקבוצות הטקטיות הגדודיות של רוסיה הועברו. ארטילריה, יחידות הגנה אווירית, טנקים, נגמ”שים, ציוד הנחת גשרים, מנקי מוקשים, מחפרים משוריינים, ציוד הנדסי, תדלוק, כמות עצומה של לוגיסטיקה וכו’.
מדובר בגיוס מסיבי והכנה ברורה לפלישה נרחבת, ולא בלוף או תרגיל פסיכולוגי. יש גם להבין כי לא ניתן לשמור את כל הציוד צבאי, החיילים והלוגיסטיקה שם לנצח.

הדרישות הדיפלומטיות שרוסיה פרסמה בשבוע שעבר לארה”ב פשוט לא היוו הצעה רצינית לתחילת המשא ומתן.
הפיכת רשימת הדרישות לציבורית היא צעד דיפלומטי חסר תקדים שמאותת עוד יותר שהם לא רציניים בקיום שיחות ממשיות ורוצים שימוש בפרופגנדת תעמולה לקראת הפלישה.
למעשה הדברים מגיעים לנקודת רתיחה. שפה דיפלומטית נזרקת מהחלון ועם כל יום מגיעה הסלמה צבאית חדשה.

מנקודת מבט של תזמון, זה עשוי להיות הזמן הטוב ביותר לרוסיה שבה תוכל לפלוש לאוקראינה. דעתה של ארה”ב מוסחת על ידי פוליטיקה פנימית ועימות גיאופוליטי חדש עם סין.
מחירי האנרגיה מרקיעים שחקים, אירופה תלויה לחלוטין בגז של רוסיה ואפילו ארה”ב מייבאת כיום את הנפט הגולמי של רוסיה. לא נראה שיש סיכוי גדול באופק שיהיו סנקציות כלכליות על דלקים מאובנים כתוצאה מכך.
ולמעשה סנקציות אינן גורם מרתיע יעיל. רוסיה למדה לחיות איתם, גם אם היא לא אוהבת אותם.
כלכלתה הרבה יותר עמידה כיום בפניהם – כולל בין השאר בזכות עזרה מסין. יתרה מכך, היא למדה לצפות לסנקציות לא משנה מה היא עושה.

בימים הקרובים נדע עוד על המתרחש ונוכל להסיק השערות ברורות יותר על עתיד הפלישה לאוקראינה.
כמובן שנמשיך לעדכן.

נכתב ע”י “החזית הבטחונית” בטלגרם:לינק לערוץ 

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן